Επικαιρότητα

Ελληνική εταιρεία κατασκεύασε υβριδικό σκουτεράκι

Ελληνική εταιρεία κατασκεύασε υβριδικό σκουτεράκι H ελληνική εταιρεία ELFON LTD, Clean Energy Solutions κατασκεύασε μηχανάκι που κινείται με υδρογόνο για λογαριασμό του Δήμου Θέρμης.

Το σύστημα της τεχνολογίας αυτής αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 και συγκεκριμένα του έργου “HYDECON”.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα υβριδικό σκούτερ με μπαταρίες με παρατεταμένη αυτονομία χάρη στις κυψέλες καυσίμου. Οι μπαταρίες που τροφοδοτούν τον κινητήρα επαναφορτίζονται συνεχώς, αυτόματα, από το σύστημα της κυψέλης καυσίμου που χρησιμοποιεί υδρογόνο. Με την χρήση του υδρογόνου αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος.

Η τροφοδοσία του σκούτερ θα γίνεται με υδρογόνο που παράγεται στο ΕΚΕΤΑ, σε ειδικά κατασκευασμένη μονάδα, με ανανεώσιμο τρόπο, από νερό και ήλιο. Οι τελικές δοκιμές και ο πρώτος ανεφοδιασμός του σκούτερ με Η2 έγιναν στους χώρους του ΕΚΕΤΑ, στις 30 Αυγούστου.

Το υδρογόνο που τροφοδοτεί το μηχανάκι παράγεται με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης του νερού, με ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Εκτός του ΕΚΕΤΑ και τον Δήμο Θέρμης, για το έργο συνεργάζονται η Σχολή Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου South West και το Ίδρυμα Eco Energy από το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

 

Πηγή:http://www.greenbusiness.gr