Επικαιρότητα

H "Πανεπιστημίου" όπως...θα θέλαμε να είναι!

H Με το συμβολικό «κλείσιμο» της Πανεπιστημίου για τα αυτοκίνητα, κορυφώθηκαν χθες στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης, που γιορτάστηκε σε όλη την Ευρώπη.

O πολυσύχναστος και σχεδόν πάντα ασφυκτικά μποτιλιαρισμένος δρόμος στο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε για λίγες έστω ώρες σε ένα μεγάλο πάρτυ όπου έλαβαν χώρα πολλές δραστηριότητες.

Μικροί και μεγάλοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και απολαύσουν τον περίπατο και τον καφέ τους χωρίς ίχνος θορύβου και καυσαερίων από τα διερχόμενα οχήματα.

Στο ύψος της Αμερικής, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και ενημέρωση του κοινού για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης με επίκεντρο τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση

Σε άλλο σημείο της οδού στήθηκαν μπασκέτες όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την σπάνια ευκαιρία να σκοράρουν ένα τρίποντο στη μεσαία λωρίδα της πανεπιστημίου!

Οι λάτρεις του skateboard δεν έμειναν παραπονούμενοι καθώς υπήρχε ειδικός χώρος με τεχνητά εμπόδια όπου μπορούσαν να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους.

Μέχρι και ομάδα χόκευ επί...ασφάλτου εμφανίστηκε, με πλήρη εξοπλισμό, η οποία και κέντρισε τα βλέματα των περαστικών!

Η χορευτική ομάδα batuca πραγματοποίησε μουσικό περίπατο ενώ παρέσυρε και τους επισκέπτες της εκδήλωσης σε χορευτικές φιγούρες!

Ένα μικρό τρενάκι πάνω σε ράγες ξετρέλανε τους μικρούς επισκέπτες οι οποίοι και απόλαυσαν αρκετές βόλτες επιβαίνοντας σε αυτό. Για τα μικρά παιδιά υπήρχαν και μουσικοκινητικά παιχνίδια με μικρά ποδήλατα, ενώ στήθηκε επι της ασφάλτου και ένα....συνεργείο ποδηλάτων!

Η εμπειρία ήταν σίγουρα ξεχωριστή για όλους....όμως το σύνδρομο των αθηναίων να πηγαίνουν παντού με το αυτοκίνητο τους προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους...

Πρέπει να μας γίνει βίωμα και συνήθεια η μετακίνηση με τα ΜΜΜ για μια πόλη ομορφότερη και μια καθημερινότητα περισσότερο ποιοτική.

Το πλήρες φωτογραφικό υλικό του saveplanet παρουσιάζεται στο σχετικό άλμπουμ στη σελίδα του facebook

 

H

H