Επικαιρότητα

Η αξία των υγροτόπων…"μέσα" από τα μάτια του παιδιού!

Η αξία των υγροτόπων… Διαγωνισμό φαντασίας, δημιουργικότητας, γνώσης και ευαισθητοποίησης για την αξία των υγροτόπων του νησιού διοργανώνει το WWF Ελλάς και καλεί όλα τα σχολεία της Κρήτης να λάβουν μέρος σε αυτόν.

O διαγωνισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγροτόπους και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα , στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, τους υγροτόπους του νησιού, να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική, οικονομική, κοινωνική), να τους ερευνήσουν, να αντιληφθούν τις απειλές και την ανάγκη προστασίας τους και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση για τους υγροτόπους.

Επιστέγασμα της έρευνάς τους θα είναι, για τους μαθητές έως 9 ετών, ένα παραμύθι που δε θα ξεπερνά τις 1200 λέξεις ενώ για τους μαθητές από 10 ετών και άνω ένα βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτά.

Ο/η εκπαιδευτικός θα παρακολουθήσει καταρχήν ένα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου στα Χανιά και στις 21 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο και στη συνέχεια θα καθοδηγήσει την τάξη του για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

 

Πηγή:http://www.cretalive.gr