Επικαιρότητα

Το πρώτο πράσινο Super Market της Ελλάδος!

Το πρώτο πράσινο Super Market της Ελλάδος! Τον περασμένο Οκτώβριο άνοιξε της πόρτες του το πρώτο οικολογικό κατάστημα της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σταμάτα Αττικής. Το AB Green Store αποτελεί το 222ό κατάστημα της εταιρείας, με το άνοιγμα του οποίου εγκαινιάζεται μία νέα εποχή, όσον αφορά την κατασκευή των καταστημάτων της εταιρείας.

Το εν λόγω κατάστημα εξοικονομεί ενέργειας έως και 40% σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα της ίδιας εταιρείας. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα και η ανεμογεννήτρια, τα ανοίγματα οροφής για φυσικό αερισμό, οι φωτοσωλήνες για φυσικό φωτισμό, τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας στα ψυγεία, το σύστημα γεωθερμίας που αξιοποιεί τη θερμότητα του εδάφος για θέρμανση και ψύξη του κτιρίου αποτελούν μόνο μερικές μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή κι εξοικονόμηση ενέργειας και καθιστούν το ΑΒ Green Store ξεχωριστό από κάθε άποψη.

Στο ΑΒ Green Store τα καρότσια έχουν κατασκευαστεί από ειδικό ανακυκλωμένο πλαστικό και το κατάστημα διαθέτει και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επιπλέον, για την κατασκευή του καταστήματος, το οποίο έχει ιδιαίτερο design, χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως μάρμαρο, ξύλο, ασβεστόλιθος κλπ.

Το ΑΒ Green Store αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού Franchise 2010 του περιοδικού Franchise Business στην κατηγορία Eco Friendly Franchise.