Επικαιρότητα

«Natura 2000» τα 24 από τα 40 «for rent» νησιά

«Natura 2000» τα 24 από τα 40 «for rent» νησιά Για «άγνοια του πολιτικού προσωπικού σε ό,τι αφορά το μοναδικό διαχρονικό πλούτο της χώρας, τη φυσική μας κληρονομιά», κάνει λόγο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «ενοικιάσει» 40 νησίδες και βραχονησίδες.

Όπως αποκαλύπτει η Ορνιθολογική Εταιρεία, «οι 24 από τις 40 νησίδες εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, είτε ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας για την προστασία των πουλιών, είτε ως Τόποι Κοινοτικής Σημασίας για την προστασία των οικοτόπων».

Αυτό και μόνο, δείχνει «την προχειρότητα με την οποία ο πολιτικός κόσμος αντιμετωπίζει τις πλέον ευαίσθητες και όμορφες περιοχές της ελληνικής επικράτειας».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το ζήτημα, η Ορνιθολογική διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Ενοικιάζονται ξεχωριστές νησίδες: η φυσική μας κληρονομιά σε τιμή ευκαιρίας», την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Αίθουσα Gisèle Vivier, ώρα 7.00μμ. Θα μιλήσουν οι: Κρίτωνας Αρσένης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αποστόλης Κατλσής, πρόεδρος της Ορνιθολογικής, Δημήτρης Τζανουδάκης, καθηγητής Βοτανικής Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Παπακωνσταντίνου, περιφερειακός σύμβουλος υποστηριζόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους στην Δυτική Ελλάδα.

Η Ορνιθολογική, έχοντας επί δύο δεκαετίες «σαρώσει» τις ελληνικές νησίδες μελετώντας και προστατεύοντας τα θαλασσοπούλια και τις σημαντικές γι' αυτά περιοχές, εκφράζει την απορία αλλά και τις σοβαρές ενστάσεις της για την πρόσφατα λίστα 40 νησίδων που διατίθενται για μακρόχρονη ενοικίαση.

 

Πηγή:http://www.nooz.gr