Επικαιρότητα

Δ. Μαλεβιζίου: Έντονο ενδιαφέρον για τη μονάδα αφαλάτωσης

Δ. Μαλεβιζίου: Έντονο ενδιαφέρον για τη μονάδα αφαλάτωσης Τις προσφορές τους για την κατασκευή της «μικρής» μονάδας αφαλάτωσης στο Δήμο Μαλεβιζίου, κατέθεσαν οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε ανάλογα έργα.

Πρόκειται για τις εταιρείες «Κάλιγκαν», «Μεσόγειος», «Σάιχεμ» και «ΤΕΜΑΚ», εταιρείες που διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία αλλά και τα εχέγγυα ότι και αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού αφού εξετάσει τα δικαιολογητικά και τα τεχνικά στοιχεία, θα προχωρήσει άμεσα και παρουσία των εκπροσώπων των εταιρειών, στην αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών. Ανάδοχος θα είναι η εταιρεία που η προσφορά της θα καλύπτει τρεις απαιτήσεις που έχουν τεθεί και είναι το συνολικό κόστος κατασκευής της μονάδας, η τιμή πώλησης του κυβικού νερού και η εγγυημένη τιμή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος παραγωγής ανά κυβικό.

«Η σημερινή ημέρα, είναι σημαντική για το Μαλεβίζι, αφού ένα εξαιρετικά σπουδαίο έργο, με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του. Το νερό, ένας πραγματικός θησαυρός που υπάρχει σε αφθονία στο δήμο μας και έμενε ανεκμετάλλευτο όλα αυτά τα χρόνια, θα αξιοποιηθεί επιτέλους προς όφελος των δημοτών μας. Με διαφανείς και συντονισμένες ενέργειες που εφαρμόζονται για πρώτη φορά και σεβασμό στο περιβάλλον, καταφέραμε να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο πνοής, τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Να σημειωθεί ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, εντάσσεται στο ΕΠΕΕΡΑΑ και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και Με την κατασκευή της μονάδας, θα είναι διαθέσιμα περίπου 2 με 2,5 χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού ανά ημέρα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων από το Γάζι μέχρι την Αγία Πελαγία.

 

Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr