Επικαιρότητα

Υπογράφηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διπλή ανάπλαση σε Αλεξάνδρας - Ελαιώνα

Υπογράφηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διπλή ανάπλαση σε Αλεξάνδρας - Ελαιώνα Υπεγράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τους περιβαλλοντικούς όρους της διπλής ανάπλασης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Ελαιώνα.

Φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Δήμος Αθηναίων και οι κύριοι των ακινήτων στις Περιοχές Ανάπλασης.

Σύμφωνα με το ΠΔ θα ακολουθήσει κατεδάφιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αλεξάνδρας και δημιουργία αθλητικού μουσείου , χώρου αναψυχής και εστίασης, και κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 700 θέσεων, με ανώτατο συντελεστή δόμησης 0,4, μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη 5% και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων 4,5 μέτρα.

Παράλληλα θα εκδοθούν με μέριμνα των ιδιοκτητών της έκτασης του Ελαιώνα οι οικοδομικές άδειες για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων στάθμευσης 450 θέσεων.

Οι εμπορικές χρήσεις καθορίζονται στο 17,5% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης, το ίδιο και οι συμπληρωματικές υποδομές των αθλητικών δραστηριότητες.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη καθορίζεται στο 30% της έκτασης και το μέγιστο ύψος του σταδίου στα 35μ. Επιτρέπονται επίσης χρήσεις διοίκησης, γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων και πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, χώρων συνάθροισης κοινού και αναψυχής και κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας, με ανώτατο επιτρεπόμενο συντελεστής δόμησης 1,2 και μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 40% και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18μ.

 

Πηγή:http://www.skai.gr