Επικαιρότητα

Carbonaki Hotel: To πράσινο ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου

Carbonaki Hotel: To πράσινο ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση του ξενοδοχείου CARBONAKI στη χώρα της Μυκόνου κατά ISO 14001:2004.

Το οικογενειακό, boutique ξενοδοχείο Carbonaki, που βρίσκεται στην καρδιά της Χώρας στην Μύκονο, έχει μια απολαυστική ατμόσφαιρα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Aνακαινισμένο το 2010, το παραδοσιακό ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου πλέον εφαρμόζει ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρησης, που το καθιστά ως «πράσινο» και φιλικό προς το περιβάλλον.

Η διαδικασία πιστοποίησης πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση αποτυπώθηκε η υφιστάμενη κατάσταση ως προς την κατανάλωση ενέργειας και ύδατος. Εν συνεχεία, υπολογίστηκαν και εκτιμήθηκαν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος. Οι προτάσεις περιβαλλοντικής πολιτικής υιοθετήθηκαν από την επιχείρηση και τέθηκαν σε εφαρμογή.

Κατά τη δεύτερη φάση αναπτύχθηκε η περιβαλλοντική πολιτική ποιότητας του ξενοδοχείου κατά την οποία η διοίκηση δεσμεύεται να λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στους κοινωνικούς εταίρους της.

Οι κύριοι άξονες της πολιτικής αυτής εστιάζονται στην αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών και λαμπτήρων με αντίστοιχες χαμηλής κατανάλωσης, χρήση συστήματος key card, επεμβάσεις που αφορούν μονώσεις και κουφώματα, χρήση πηγαδιού και συλλογή ομβρίων υδάτων, ανακύκλωση, ενώ σημαντική είναι η δράση που αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού και η ενημέρωση των επισκεπτών για δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

H διοίκηση του ξενοδοχείου εμπιστεύτηκε την εταιρεία μας, PADEV M.E.Π.Ε, για την εκπόνηση της ενεργειακής καταγραφής και μελέτης εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και την ανάπτυξη συστήματος ISO 14001:2004

Η εταιρεία μας ευελπιστεί πως οι εν λόγω δράσεις καθώς και η περιβαλλοντική πιστοποίηση θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και επιτυχία για το CARBONAKI HOTEL.

 

Carbonaki Hotel: To πράσινο ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου

Carbonaki Hotel: To πράσινο ξενοδοχείο στη Χώρα της Μυκόνου