Επικαιρότητα

Περαστικοί «ζωγράφισαν» με τις πατημασιές τους δέντρο

Περαστικοί «ζωγράφισαν» με τις πατημασιές τους δέντρο Μια πρωτότυπη ιδέα ώστε να πείσει τους συμπολίτες του να προτιμούν το περπάτημα από τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο είχε ο Κινέζος καλλιτέχνης Jody Xiong σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της χώρας.

Τοποθέτησαν λοιπόν τεράστιους λευκούς καμβάδες σε 132 διαβάσεις, σε 15 πόλεις της Κίνας, στο κέντρο των οποίων είχε σχεδιαστεί ένα μεγάλο ασπρόμαυρο δέντρο, ενώ στις δύο άκρες της διάβασης τοποθετήθηκε ειδικός τάπητας, εμποτισμένος με πράσινο χρώμα.

Οι πεζοί που ήθελαν να διασχίσουν το δρόμο ήταν υποχρεωμένοι να πατήσουν στον τάπητα και στη συνέχεια να πατήσουν επάνω στον λευκό καμβά, αφήνοντας τις πράσινες πατημασιές τους επάνω στα γυμνά κλαδιά του δέντρου σχηματίζοντας έτσι το φύλλωμα.

Εκτιμάται ότι περίπου 3.920.000 άνθρωποι πάτησαν στους καμβάδες πρασινίζοντας κατά πολύ το φύλλωμα των δέντρων, ενώ οι τελικές δημιουργίες αναρτήθηκαν σε διάφορα σημεία των πόλεων για να θυμίζουν στους κατοίκους τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει η χρήση του αυτοκινήτου στο περιβάλλον

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr