Επικαιρότητα

Σεμινάριο για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων

Σεμινάριο για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με θέμα «Βιοκλιματικός σχεδιασμός στη σύγχρονη αρχιτεκτονική – Ενεργειακή απόδοση δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων» στις 19-20 Ιανουαρίου 2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το σεμινάριο διοργάνωσε η εταιρεία ECOCOSMOS.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ολοκληρωμένη ενημέρωση και καθοδήγηση των επαγγελματιών του χώρου της δόμησης σε θέματα που αφορούν την ενέργεια στον κτιριακό τομέα.

Η θεματολογία του σεμιναρίου περιλάμβανε θεωρία και πρακτικές εφαρμογές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, ενημέρωση για τους ενεργειακούς κανονισμούς, θεωρία και παραδείγματα για τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, ανάλυση της ενεργειακής αναβάθμιση των κτιρίων μέσω ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αλλά και τεχνοοικονομική προσέγγιση του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Η παρουσία αξιόλογων εισηγητών κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Παρακάτω παρουσιάζονται οι εισηγητές του σεμιναρίου:

  • Παναγιώτης Τουλιάτος, Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π. “Αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής – σύντομη θεωρία και πρακτικές εφαρμογές.”
  • Δήμος Τουλιάτος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Μ.Π. “Θεσμικό και νομικό πλαίσιο ενεργειακών κανονισμών στην Ελλάδα. Στόχοι και εμπόδια εφαρμογής.”
  • Ιωάννης Πρίφτης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, M.Sc., Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μέσω Η/Μ εγκαταστάσεων. Εμπειρία από τα πρώτα βιοκλιματικά σχολεία.”
  • Σταύρος Τερζάκης, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Mηχ. H/Y “Τεχνικο-οικονομική προσέγγιση της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Παραδείγματα προς επίλυση.”
  • Μενέλαος Ξενάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, M.Sc., Υπ. Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. “Βιοκλιματικός σχεδιασμός και εφαρμογή του Τ.Ε.Ε./Κ.ΕΝ.Α.Κ.”

 

Πηγή:http://www.ecocosmos.gr