Επικαιρότητα

Μονάδα παραγωγής βιομάζας από φύκια στην Άρτα

Μονάδα παραγωγής βιομάζας από φύκια στην Άρτα Σε παραγωγική διαδικασία τούς προσεχείς μήνες προετοιμάζεται να μπει η μονάδα παραγωγής βιομάζας από άλγη (φύκια) στην Άρτα.

Η μονάδα είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και για την εξέλιξη των εργασιών υλοποίησης τής παραγωγής ενημερώθηκε, κατά την επίσκεψή του σε αυτήν, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, συνοδεία τού προέδρου τού Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γ. Γραμματίδη.

Πρόκειται για μονάδα στον Παχυκάλαμο Άρτας, που θα παράγει βιομάζα υψηλής θερμογόνου δυνάμεως για βιοκαύσιμο, χρησιμοποιώντας φύκια.

Η επένδυση, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ είναι της τάξης των 20.000 ευρώ ανά στρέμμα. Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τού ιδρυτή της, Ι. Αντωνιάδη, όσο μεγαλώνει ο χώρος παραγωγής θα αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας και στα δέκα στρέμματα εκτιμάται ότι θα απασχολούνται γύρω στα 30 με 40 άτομα.

Στο μεταξύ, υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τού Επιμελητηρίου Άρτας. Σκοπός τού μνημονίου είναι η ευρύτερη συνεργασία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο Άρτας, στην κατεύθυνση της ευρύτερης συνεργασίας του με τα περιφερειακά Επιμελητήρια της χώρας μας, στο πλαίσιο δράσης της Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας (ΑΗΕΙ).

 

Πηγή:http://www.tee.gr