Επικαιρότητα

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζητά άδεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζητά άδεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών Στο σημερινό Δ.Σ., 29/08/2012, θα συζητηθεί με αριθμό 38 στην ημερήσια διάταξη η πρότασή της να εκμισθώσει αγροτεμάχιο 225 στρεμμάτων στο Μοναστηράκι. Σε αυτό ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης σκοπεύει να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 10MW.

Το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Δορίσκου αντιδρά έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς, όπως υποστηρίζει, το αγροτεμάχιο αυτό βρίσκεται μέσα στη βοσκίσιμη ζώνη του οικισμού και η παραχώρησή του στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής που τη χρησιμοποιούν.

Το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Δορίσκου στη συνεδρίασή του της 10/08/2012 καταψήφισε ομόφωνα την από 23/07/2012 αίτηση της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση της χρήσης του υπ’ αριθμ. 541Θ κοινόχρηστου τεμαχίου με δημοπρασία.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, στην επιστολή του προς το Τοπικό Συμβούλιο Δορίσκου αναφέρει πως με τα έσοδα του πάρκου θα στηριχθεί το φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ. και των ευαγών ιδρυμάτων.

Αναρωτιέται κανείς πώς θα εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για τη δαπανηρή αυτή επένδυση (γύρω στα 14 εκατ. ευρώ) η Μητρόπολή μας, ακόμα και αν αυτή γίνει εν μέρει με δανεισμό και λιγότερα ίδια κεφάλαια, όταν πρόσφατα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ακούσαμε τον κ. Άνθιμο να ζητά απαλλαγή των ιδρυμάτων της Μητρόπολης από το κόστος υδροδότησης της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Η εισήγηση του μητροπολίτη για το ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν προσφέρει καμία λεπτομέρεια επ’αυτού.

 

Πηγή:http://pamemprosta.org