Επικαιρότητα

Η Siemens Ελλάδος αναλαμβάνει το 1ο Αιολικό Πάρκο στην ΠΓΔΜ

Η Siemens Ελλάδος αναλαμβάνει το 1ο Αιολικό Πάρκο στην ΠΓΔΜ Σύμβαση με την Siemens Ελλάδος και τηn Siemens Wind, ύψους 41,1 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 16 ανεμογεννητριών για το πρώτο αιολικό πάρκο της ΠΓΔΜ υπέγραψε η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ELEM, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη κοινοπραξία κέρδισε το διαγωνισμό που προκήρυξε η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της ΠΓΔΜ ELEM και αφορά στην παράδοση, την μεταφορά, την συναρμολόγηση, την θέση σε λειτουργία και την συντήρηση 16 ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο στην περιοχή Bogdanci.

Πρόκειται για την κατασκευή του πρώτου αιολικό πάρκου στην χώρα.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, η εγκατεστημένη ισχύς κάθε ανεμογεννήτριας θα είναι 2,3 MW, οι πυλώνες θα έχουν ύψος 84 μέτρα και οι έλικες θα είναι διαμέτρου 93 μέτρων.

Η συνολική παραγόμενη ισχύς στο εν λόγω πάρκο, το οποίο θα πρέπει, βάσει των όρων του διαγωνισμού, να ξεκινήσει τη λειτουργία του το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, θα είναι 36,8 MW.

Η αξία του έργου ανέρχεται στα 41,1 εκατ. ευρώ, τα οποία η ELEM πρόκειται να διαθέσει από ίδιους πόρους καθώς και μέσω δανείου που έλαβε από τη γερμανική τράπεζα KFB.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr